helaian demi helaian

Saturday, 30 April 2011

SURAU vs SHOPPING KOMPLEKS

Dear readers... nak cite ni, selepas kepulangan daku dari sebuah shopping kompleks yang agak fofular..
SEDIH,SADIS,KECIWA,n banyak lagi la. Haieiys, kenapa surau jadi tempat yang jarang di lencong??
Ada je surau at situ but?? why??, any comment? just drop your suggestion.

Ni ha nak story sikit saya punya opinion pasal entry kali ni. 5 reason why tempat shopping lagi fofular dari surau pada budak-budak muda cam2 kite ni.


1#
SURAU SATU JE?
yayaya.. kawasan jalan nak shoping banyak giler option, y dorang wat surau juz satu?
juz imagine surau at tingkat bawah sekali n you'allz da sampai kat tingkat atas sekali?
"aa.. saya penat la nak p tingkat bawah sekali.. bdw kat atas ni banyak stuff boleh dibuat.
ALASAN OR ALASAN..
DAAA...~

2#
KHUSYUK SANGAT WINDOW SHOPPING?
Whats up with this?
are you kidding me?  shopping boleh khusyuk? tapi kenapa solat tak ambil port?

3#
AZAN TAK DENGAR
W.T.H!! awak tu bukan bayi baru lahir yang tak tahu solat on time bila.. Adochai.. Abis yang surau sebelah rumah tu ada korang pergi( yang pergi 2 Alhamdulillah la). tepuk dada tanya iman.




4#
SEKALI-SEKALA
"orang yang meninggalkan solat sama seperti meruntuhkan tiang agama"
kalau malas nak solat masa tu nampak sangat tak kisah pasal2 agama ni , solat jangan cakap la.. MEMANG TAK AR!!!

5#
MANA ADA SURAU KAT SITU
Tak tanya mana nak tahu ada or tak surau kan3.. MALU?? kalau malu nak tanya susah la hidup kan3. if tak ada surau pun kat dalam mesti ada kat bahagian luar kan3.. " malu bertanya sesat jalan"


So dear readers... Semua tu alasan semata-mata 4 tinggalkan kewajipan kita...

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

~luahan hati daku~

No comments:

Post a Comment