helaian demi helaian

Tuesday, 26 April 2011

CARA-CARA NAK CLASH..

Assalamualaikum dear readers. Selamat hari-hari biasa, entry kali ni nak wat gempak sikit dengan bagi topik baru yang lain dari selalu. haha. Korang pernah bercintan-cinton?. or dalam bahasa kita2  ni berkapel? tah saye sendiri un tak berapa nak faham, hahaha, don lie la, majoriti daripada korang mesti pernah an.. an.. an.. aiyh tau la....
Tapi bagi yang tak pernah dicintai tu, cheer up... tak semestinya yang becinta tu bahagia.


Dalam masa2  "perkapelan" korang tu korang  mesti pernah rasa yang sometimes si dara o teruna tak sesuai la dengan korang,  pe la. Korang  un  kengkadang berfikiran kolot yang korang ni  bajet(baj baj) lagi bagus, cantik , menarik, kacak , bergaya la an, in your dream.. Padahal memang tak ar...... kelam kabut..(blogger ni). Atau korang da jumpe orang lain.. tol tak.. an, an ,an.. Itu dari segi  negatif sebab ape korang nak break up. Kalau yang positif pulak korang pikir korang tak setaraf dengan si dia yang jauh lebih baik dari korang n juz layak dapat orang yang jauuuuuh lebih baik dari korang, aiyh.. eceh ceh ceh....(kebanyakan drama2 melayu).

Haha, sebenarnya banyak lagi reason2 kenapa korang nak sangat clash/break up/berpisah ni setiap orang ada rahsia tersendiri... haha..ni nak share sikit ar o maybe "top up" sikit knowlaged korang pasal2  perpisahan dalam percintaan ni , antaranya;-

1# 
CERITAKAN KEAIBAN PASANGAN ANDA
korang cakap dengan si dia yang korang tak tahan lagi dengan si dia. Ceritakan keburukan si dia or to make it simpler walaupun hal kecik tapi jadikannya besarrrr punyerrr.
"Baby, baby i tak tahan la dengan u, baby selalu tengok betina/jantan lain, bila date suke cite pasal u, taknak tau langsung pasal i, bila makan u cakap pasal kucing u, parent u.Da 49 kali kita date same2 u asyik cite bende yang sama je.... I tak tahan, i tak tahan, i tak tahan.......",untuk menamatkan  sence 2 dengan mudah standard la mase tu un da dkat restoren mahal... simbah air? no, no, no... even better... Korang  juz tolak meja makan n automatically semua makan jatuh ke badan si dia dalam keadaan tu.... LARI!!!!!


2#
LUPEKAN SI DIA
Delete picture, mesej, contact, email, facebook ,myspace, twitter or ape2 je la yang boleh di delete terutama sekali dalam kepala otak korang tu. Secara tak langsung tukar identiti, means korang jadi orang lain dengan si dia. Bile tetiba dorang calling2, mesej o watever cara dorang contact korang juz say...
"hello siapa ni?, hah?? tak kenal la.. saya tak suka orang kacau2 ni, nanti saya call polis nanti" and terus  disconnect. Haha., Pergh!!!!! bila ini jadi kat si dia , mamat o minah tu mesti  rasa kehairanan, kebingungan and ke bengongan.. "AKU DIPERBODOHKAN... TIDAK!!!!" Korang juz ulang and ulang and ulang sampai si dia menyampah nak contact korang. So mission is complete??

3#
 BENTENG PERTAHANAN DEKAT RUMAH
O.M.G... si dia datang rumah!! APE?? nak tuntut penjelasan.. No worries, releks sudah lepak chill der..  Apa gunanya hubungan baik  korang dengan parents korang,.. (thats why  penting wo jangan menderhaka pada mak bapak, dosa besar wo...
"abah/mak... balun je mamat/minah tu  bila die datang, Dia teruk yah.. sumpah teruk.. percayalah.."
Apabila kata sepakat dicapai, jerat pun sudah tersedia... Umpan sudah mari.. PANG!!!!!!!
Cara ni sungguh berkesan sampaikan saya sendiri un tak berani nak cuba..(kejam  sungguh!!)  haha...

4#
UPAH ORANG DATE DENGAN KORANG
haish, da klishe ar der.... cara tradisional, sememangnya berkesan, nak lagi effect baik punya, cube try different approach??
upah yang  lagi cantik or kacak dari si dia. haha, kompom si dia makan hati and terus blacklist korang dalam hidup dia. haha,.. seres.. try test tengok.(tapi kena la loded beb)


5#
SURUH KAWAN BAGITAHU BETAPA TAK-DE CHEMISTRYNYA KORANG BERSAMA
Ni bez. keje nie bukan je boleh merealisasikan impian korang untuk clash tapi boleh merapatkan hubungan persahabatan korang dengan buddies korang tapi boleh juga menilai tahap kesetiaan persahabatan korang. Sanggup tak kawan korang sacrifice for korang. ha.. nak tau try. Firstly korang cite all about si dianyer keburukan and ketidaksamaan antara kamo and dia.Mengumpat? no la.. juz pasal bende sahih and benar2 belaka.. Seterusnya, TERJAH!!!! .. tapi cara ni antara hidup ngan mati la. Silap ari bulan Buddies korang yang arwah.... INALILAH...

6#
JANGAN GANGGU AKU LAGI LA... tut@@##%##@tut
Pergh semangat juang sidia memang kuat.. tak nak mengaku kalah ni. Sajikan si dia dengan kata2 yang boleh membunuh. Bertikam lidah dengan die sikit, perang punya perang. Bila keadaan memaksa korang bajet2 la nak call polis o bomba o RELA, haha.. pekejadah haram nak wat cam tu an. ~REJECT!!!~
Ni yang betul, sit back and relek.. pekene teh tarik lu.. wat berbincang, ce citew, ce cite.. luahkan isi hati korang. Take time for negotiate. Bila kata putus dah termetrai, ikut sajalah...

7#
GIVE UP!!!
Pergh-liz la.. Korang!! si dia memang betul2 mencintai korang. BETUL2. Itu maknenya korang memang di takdirkan bersama... ~YOUR SOULMATE~





kepada  dear readers GOOD LUCK!!!
KOMEN SIKIT

2 comments: