helaian demi helaian

Wednesday, 10 July 2013

NMGNETWORK- pelaburan goyang kaki yang benar-benar bekesan

anda takut mengambil risiko? tak ape boleh duduk tepi,.. anda usahawan, minat berbisnes, minat side income yg boleh tahan lumayannya?? boleh baca dulu k,
siapa yang patut menyertai bisnes ini?
1.pelajar seperti saya
2.org yang memerlukan side income(selama mana anda jadi ahli)
3.org yang sabar menunggu
4.rajin berniaga(kalau rajin boleh cari kawan,family kalau tak mahu pun tak mengapa bonus royalti ahli tetap masuk)
5.hutang banyak
6.takmahu menyusahkan ibu bapa
7.berani mengambil risiko 
8.bijak mengambil peluang
9.berpoligami
10.sewa kereta ,rumah,saman tertangguh?

saya disini bukan nak memaksa atau menghasut anda untuk menyertai saya tapi saya memberi tahu peluang ini jangan dilepaskan.. rugi wooo lau nak untung dgn hanya RM40.. apa sangat lah an dgn hanya RM40..kalau nak dibandingkan dengan RM146 yang anda akan dapat bukan sekali, bukan dua kali tapi berkali2 sepanjang anda jadi ahli NMGNETWORK.



NMGNETWORK dikendalikan oleh Creative
Great Service (002149379-W). Konsep
pengurusan pendapatan NMGNETWORK
berdasarkan kepada perkongsian
keuntungan syarikat sesama ahli dan
'FIRST COME FIRST OUT'. Kami bukan
membuat pelaburan.

ini bukti kami syarikat berdaftar dibawah SSM



BOLEH CUBA.. TAK RUGI..!!! 
PAKEJ PELABURAN KECIL-KECILAN. One 
time payment and auto rollover by the 
system for more income automatically. 
Ada 3 pakej modal permulaan. 
1.Bronze RM40...pulangan RM146 jika 
TANPA MENAJA 
2.Silver RM80...pulangan RM292 jika 
TANPA MENAJA 
3.Gold RM120...pulangan RM438 jika 
TANPA 
MENAJA 

More income when u promote. Bonus 
MENAJA 50% commission bagi setiap 
pendaftaran. 


BONUS ROYALTY MEMBER di agehkan x kira masa dan waktu.. Ia bergantung kpd keuntungan company.. Mungkin 2minggu.. Mungkin sebulan.. Mungkin 2bln.. Di sini apa yg sy nak terangkn company bukanlh sebuah company pelaburan atau pun skim cepat kaya.. Company adalh sebuah company periklanan.. Apa yg terbaik di NMG..? NMG akn mengagihkn keuntungan dia kpd setiap ahlinya.. Sama ada org tu join RM40,RM80 atau RM120 mereka tetap layak dpt Bonus Royalti Member drpd company RM146,RM292 atau RM438 bukan sekali.. Tapi berkali2 kite cume bayar sekali sahaja untuk mnjadi ahli dlm NMG..
BERANI? SILA TAMPIL DIRI... 
SAYANG DUIT??? SILA Duk tepi, nak tau 
pape tye la 
Just "KLIK" 
http://www.nmgnetwork.com/emirzairiseqmal 
untuk daftar..
Hukum dalam islam jika menjalankan program nmg network.
Kami menawarkan Program yang TIDAK ADA KAITAN DENGAN PROGRAM PELABURAN atau SKIM SEUMPAMANYA yang menjanjikan pulangan tetap.?* Rujuk Fatwa yang diwartakan 28 Nov 2007, di bawah Seksyen 34 - Akta Pentadbiran Undang-undang Islam (Wilayah Persekutuan) 1993. Sedutan:? "Sebarang pelaburan yang menjamin keuntungan secara tetap sebagaimana yang ditawarkan oleh beberapa syarikat pelaburan dalam dan luar negara adalah haram kerana ia mengandungi unsur-unsur riba dan gharar. Umat Islam adalah dilarang terlibat dengan pelaburan seumpama ini."
Jadi sini konsep perniagaan ini, adalah perkongsian, company register dengan ssm dan sila rujuk ssm untuk maklumat detail, produk yang kami tawarkan adalah perkhimatan, ruang iklan dan platfrom yang kami jual itu produk kami, maka program ini jelas ada akad dan urusan jual beli.. 


    serius tak rugi cubalah, saya sudah anda 
bila lagi, hehe. . apa2 kemusyikilan boleh pm sy .. sebelum berkata sy dusta meh tye2:)
search(emir zairis eqmal) atau 01119641206

Tuesday, 8 January 2013

apa masa depan ku...

assalamualaikum... adoi, pening akuu dengan masa depan aku sendiri,.. nak pilih kos ape ek lepas asasi uia ni.. ta tau tatau,.. jiwa aku ke arah bisnes2 bagai, silap aku gak tepilih uia ni.. langsung x d kene mengena dgn bisnes2 ni, gah name kosnyer. PHYSICAL SCIENCE... waaaaa..... gah an. tp apa yang korang akan kelirunyer, PHYSICAL SCIENCE  kat UIA ni tak sama dengan kat asasi IPTA n MATRIK lain tau.. kalau asasi  PHYSICAL SCIENCE kat uni len boleh ke arah jd jurutera(engineering), tp uia ni lain.. unik bak kata org.. UIA have its mind on its own...
hahaha... k, let me brief k, uia ada kos asasi engineering n asasi physical sains, both beza,.. physical sains  uia ni boleh jd .. apa ek..lupe.. haha,. tp bukan jurutera la. like i was saying, aku silap pilih kos... skg da pening da nk pilih kos degree,.. importantly aku x mau sambg dgree uia atas sbb2 tertentu..hehehe,..k will inform u oll leter on .. chaw lau ape nak tye gtau k ,.. ASSALAMUALAIKUM

Friday, 6 May 2011

ALHAMDULILAH...

Asalammualaikum readers.. entry kali ini nak rasa bersyukur sikit. Doa senjata islam. u bet it's right. Saya ingat lagi pesanan ustaz saya dulu.
"kalau nak apa-apa pertama mintak tuhan, ke dua mintak restu makbapak, ketiga mintak maaf kat semua orang..
insyaallah doa termakbul.








Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA Sesi Akademik 2011/2012
Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf

NO. KAD PENGENALAN / MYKAD:93012510****
NAMA:EMIR ZAIRIS EQMAL BIN IDRIS

TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :
Y0020 - ASASI SAINS FIZIKAL (Bumiputera sahaja)
 
UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA MALAYSIA (UIAM)







Pesanan ustas lagi..
"kalau nak rezeki murah dan melimpah mencurah-curah tanpa henti...
pertama SOLAT WAJIB 24434
kedua  SOLAT SUNAT DHUHA DAN HAJAT




ketiga TOLONG-MENOLONG



keempat  SEDEKAH WALAUPUN TAK MAMPU




saya bertanya tak mampu macam mana tu ustas?


"walaupun kamu hanya ada 1sen"

dan itu la yang saya amalkan  dari dahulu sampai sekarang... ALHAMDULILLAH..


Saturday, 30 April 2011

SURAU vs SHOPPING KOMPLEKS

Dear readers... nak cite ni, selepas kepulangan daku dari sebuah shopping kompleks yang agak fofular..
SEDIH,SADIS,KECIWA,n banyak lagi la. Haieiys, kenapa surau jadi tempat yang jarang di lencong??
Ada je surau at situ but?? why??, any comment? just drop your suggestion.

Ni ha nak story sikit saya punya opinion pasal entry kali ni. 5 reason why tempat shopping lagi fofular dari surau pada budak-budak muda cam2 kite ni.


1#
SURAU SATU JE?
yayaya.. kawasan jalan nak shoping banyak giler option, y dorang wat surau juz satu?
juz imagine surau at tingkat bawah sekali n you'allz da sampai kat tingkat atas sekali?
"aa.. saya penat la nak p tingkat bawah sekali.. bdw kat atas ni banyak stuff boleh dibuat.
ALASAN OR ALASAN..
DAAA...~

2#
KHUSYUK SANGAT WINDOW SHOPPING?
Whats up with this?
are you kidding me?  shopping boleh khusyuk? tapi kenapa solat tak ambil port?

3#
AZAN TAK DENGAR
W.T.H!! awak tu bukan bayi baru lahir yang tak tahu solat on time bila.. Adochai.. Abis yang surau sebelah rumah tu ada korang pergi( yang pergi 2 Alhamdulillah la). tepuk dada tanya iman.




4#
SEKALI-SEKALA
"orang yang meninggalkan solat sama seperti meruntuhkan tiang agama"
kalau malas nak solat masa tu nampak sangat tak kisah pasal2 agama ni , solat jangan cakap la.. MEMANG TAK AR!!!

5#
MANA ADA SURAU KAT SITU
Tak tanya mana nak tahu ada or tak surau kan3.. MALU?? kalau malu nak tanya susah la hidup kan3. if tak ada surau pun kat dalam mesti ada kat bahagian luar kan3.. " malu bertanya sesat jalan"


So dear readers... Semua tu alasan semata-mata 4 tinggalkan kewajipan kita...

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

~luahan hati daku~

Tuesday, 26 April 2011

CARA-CARA NAK CLASH..

Assalamualaikum dear readers. Selamat hari-hari biasa, entry kali ni nak wat gempak sikit dengan bagi topik baru yang lain dari selalu. haha. Korang pernah bercintan-cinton?. or dalam bahasa kita2  ni berkapel? tah saye sendiri un tak berapa nak faham, hahaha, don lie la, majoriti daripada korang mesti pernah an.. an.. an.. aiyh tau la....
Tapi bagi yang tak pernah dicintai tu, cheer up... tak semestinya yang becinta tu bahagia.


Dalam masa2  "perkapelan" korang tu korang  mesti pernah rasa yang sometimes si dara o teruna tak sesuai la dengan korang,  pe la. Korang  un  kengkadang berfikiran kolot yang korang ni  bajet(baj baj) lagi bagus, cantik , menarik, kacak , bergaya la an, in your dream.. Padahal memang tak ar...... kelam kabut..(blogger ni). Atau korang da jumpe orang lain.. tol tak.. an, an ,an.. Itu dari segi  negatif sebab ape korang nak break up. Kalau yang positif pulak korang pikir korang tak setaraf dengan si dia yang jauh lebih baik dari korang n juz layak dapat orang yang jauuuuuh lebih baik dari korang, aiyh.. eceh ceh ceh....(kebanyakan drama2 melayu).

Haha, sebenarnya banyak lagi reason2 kenapa korang nak sangat clash/break up/berpisah ni setiap orang ada rahsia tersendiri... haha..ni nak share sikit ar o maybe "top up" sikit knowlaged korang pasal2  perpisahan dalam percintaan ni , antaranya;-

1# 
CERITAKAN KEAIBAN PASANGAN ANDA
korang cakap dengan si dia yang korang tak tahan lagi dengan si dia. Ceritakan keburukan si dia or to make it simpler walaupun hal kecik tapi jadikannya besarrrr punyerrr.
"Baby, baby i tak tahan la dengan u, baby selalu tengok betina/jantan lain, bila date suke cite pasal u, taknak tau langsung pasal i, bila makan u cakap pasal kucing u, parent u.Da 49 kali kita date same2 u asyik cite bende yang sama je.... I tak tahan, i tak tahan, i tak tahan.......",untuk menamatkan  sence 2 dengan mudah standard la mase tu un da dkat restoren mahal... simbah air? no, no, no... even better... Korang  juz tolak meja makan n automatically semua makan jatuh ke badan si dia dalam keadaan tu.... LARI!!!!!


2#
LUPEKAN SI DIA
Delete picture, mesej, contact, email, facebook ,myspace, twitter or ape2 je la yang boleh di delete terutama sekali dalam kepala otak korang tu. Secara tak langsung tukar identiti, means korang jadi orang lain dengan si dia. Bile tetiba dorang calling2, mesej o watever cara dorang contact korang juz say...
"hello siapa ni?, hah?? tak kenal la.. saya tak suka orang kacau2 ni, nanti saya call polis nanti" and terus  disconnect. Haha., Pergh!!!!! bila ini jadi kat si dia , mamat o minah tu mesti  rasa kehairanan, kebingungan and ke bengongan.. "AKU DIPERBODOHKAN... TIDAK!!!!" Korang juz ulang and ulang and ulang sampai si dia menyampah nak contact korang. So mission is complete??

3#
 BENTENG PERTAHANAN DEKAT RUMAH
O.M.G... si dia datang rumah!! APE?? nak tuntut penjelasan.. No worries, releks sudah lepak chill der..  Apa gunanya hubungan baik  korang dengan parents korang,.. (thats why  penting wo jangan menderhaka pada mak bapak, dosa besar wo...
"abah/mak... balun je mamat/minah tu  bila die datang, Dia teruk yah.. sumpah teruk.. percayalah.."
Apabila kata sepakat dicapai, jerat pun sudah tersedia... Umpan sudah mari.. PANG!!!!!!!
Cara ni sungguh berkesan sampaikan saya sendiri un tak berani nak cuba..(kejam  sungguh!!)  haha...

4#
UPAH ORANG DATE DENGAN KORANG
haish, da klishe ar der.... cara tradisional, sememangnya berkesan, nak lagi effect baik punya, cube try different approach??
upah yang  lagi cantik or kacak dari si dia. haha, kompom si dia makan hati and terus blacklist korang dalam hidup dia. haha,.. seres.. try test tengok.(tapi kena la loded beb)


5#
SURUH KAWAN BAGITAHU BETAPA TAK-DE CHEMISTRYNYA KORANG BERSAMA
Ni bez. keje nie bukan je boleh merealisasikan impian korang untuk clash tapi boleh merapatkan hubungan persahabatan korang dengan buddies korang tapi boleh juga menilai tahap kesetiaan persahabatan korang. Sanggup tak kawan korang sacrifice for korang. ha.. nak tau try. Firstly korang cite all about si dianyer keburukan and ketidaksamaan antara kamo and dia.Mengumpat? no la.. juz pasal bende sahih and benar2 belaka.. Seterusnya, TERJAH!!!! .. tapi cara ni antara hidup ngan mati la. Silap ari bulan Buddies korang yang arwah.... INALILAH...

6#
JANGAN GANGGU AKU LAGI LA... tut@@##%##@tut
Pergh semangat juang sidia memang kuat.. tak nak mengaku kalah ni. Sajikan si dia dengan kata2 yang boleh membunuh. Bertikam lidah dengan die sikit, perang punya perang. Bila keadaan memaksa korang bajet2 la nak call polis o bomba o RELA, haha.. pekejadah haram nak wat cam tu an. ~REJECT!!!~
Ni yang betul, sit back and relek.. pekene teh tarik lu.. wat berbincang, ce citew, ce cite.. luahkan isi hati korang. Take time for negotiate. Bila kata putus dah termetrai, ikut sajalah...

7#
GIVE UP!!!
Pergh-liz la.. Korang!! si dia memang betul2 mencintai korang. BETUL2. Itu maknenya korang memang di takdirkan bersama... ~YOUR SOULMATE~





kepada  dear readers GOOD LUCK!!!
KOMEN SIKIT

Sunday, 24 April 2011

Tingginya pemandangan...


          "Selamat hari jadi,... selamat hari jadi,... selamat hari jadi,.... selamat hari jadi,..." kedengaran kelunakkan suara ibuku disamping suara- suara "langau" yang dihasilkan oleh kakak-kakakku (kadang2 berangan nak jadi penyanyi..) [~p/s- yang tak tahannya nyanyi action gler cam konsert~] menjadikan hari lahirku yang sulung sungguh bermakna... Dalam keriuhan lagu "happy birthday" itu aku cuba meninggikan pandangan mencari kelibat bapaku yang dari tadi tidak kelihatan.

        Kedengaran satu suara garau yang mencampuri irama lagu "happy birthday" tersebut. Aku teruja melihat bapaku yang sedang membawa kotak berapi bersamanya(kek ada lilin la). "MAK!!! tengok...." tegur kakakku secara tiba-tiba.. Lagu "happy birthday" itu tidak lagi kedengaran dan aku teruskan perjalanan aku ke arah bapa aku...

           "unbelievable" kakak sulungku berkata. "marvelous" kata kakak keduaku. "magnific" kakak ketiga pula mencelah.... Aku melihat kebawah melihat tanah yang selama ini aku pijak jauh semacam berbanding dengan selama ini dan alangkah terkejutnya melihat aku sedang berdiri dan berjalan... Aku teruskan perjalanan aku kearah bapaku yang sedang menunggu aku datang kearahnya di kerusi.


Dalam masa yang secukupnya kemudian.....

       Akhirnya aku tiba di kaki bapaku, jauh pula perjalanan itu aku rasa . Aku cuba memeluk kaki bapaku Tetapi aku tidak rasakan tidak balas dari bapaku.. Aku cuba menggocangkan kaki bapaku yang sedang duduk di kerusi tersebut. Aku memandang kearah ibuku yang semakin menghampiri tempat aku bersama bapaku.

PANG!!!..

      "zzzzz.... ye ,ye sayang me... meh sini kat abah meh..." kata bapaku dengan nada terkejut. "Abang ni x feling langsung la... anak kita punya birthday ni.. lagi plak anak kita first time boleh bejalan ni.... menyampah betul.. Please abang don't break my heart".. leter ibuku. Tiba-tiba aku diangkat bapaku di ikuti kakak-kakakku serta ibuku di belakang yang sedang membawa kek ke meja makan... bersambung....

Thursday, 21 April 2011

Tak guna punya orang!!

     "Bape bayaranyer?" tanya bapaku dengan tegas sekali. "Dikuwang-kuwang an bagi 50% diskaun dalam 400 setengah" jawab bomoh tersebut. "W.T.F biar benar wak... baik pun belum dah mintak banyak camtu?" bapaku kata dengan tegasnya.

    Dengan sinisnya wak bomah menjawab "wak carik makan jugak macam orang lain.. wak suda' takda uwang sekarang jugak, anak nak skola, bukan satu tapi 6 orang.. syapa nak tanggungnya.." 
"ada aku kisah!!" bisik ibuku dalam hati.

     Lalu bapaku terus memberikan satu sampul berisi duit bayaran dan terus lari dengan pantas..."50 hinggit?? woy jangan lari... benti, benti, nanti wak jampi karanr... woi...................................... ." jerit  wak bomoh sekuat  hati. 

 Seminggu kemudian.....

     Ibu bapaku yang sedang duduk bersama-sama khusyuk menonton televisyen..."bang? itu.." ibuku cuba menberitahu sesuatu.  "bang? itu berita la sayang.. belom lagi masuk waktu, ape la awak ni..." bapaku mencelah.  " bengong la abang ni.. tu ha, bomoh menipu tu. da ditangkap la. itu la abang ni asyik tengok
 surat khabar je.. menyampah saya..."

      Bebelan tersebut menerbitkan perasaan menyesal di dalam hati bapaku dan terus...  "ABANG!!!" jerit   ibuku..   ZZZZ........   "PANG!!!!".... Sejak hari itu aku mulai pulih dan itu adalah berkat doa ibu bapaku kepada   yang maha esa..... bersambung....